Na een carrière als turnster, twee zwangerschappen en een bodybuild wedstrijd weet ik nu hoe ik gezond op gewicht kan blijven en een meer ontspannen leven kan hebben.

Na mijn turn carrière had ik lange tijd last van eetproblemen. Toen ik stopte met elke dag sporten kwam ik in korte tijd veel aan en vond ik mijzelf altijd te dik. Ik probeerde allerlei diëten en at zelf een lange tijd niks. Ook herinner ik uit mijn jeugd dat mijn moeder altijd aan het diëten was en anders at dan dat wij aten. Zij zat aan de shakes en wij moesten gewoon brood eten. Ik wenste dat ik dat nooit zou hoeven doen als moeder, maar de angst om de rest van mijn leven met eten en afvallen bezig te zijn was heel groot. Ik wenste dat er een manier was dat ik wel gewoon van eten zou kunnen genieten, maar niet bezig was met afvallen of calorieën tellen.

“Als je goed voor jezelf zorgt en lief bent voor jezelf kan je ook goed voor je kinderen zorgen”

Door mijn gevarieerde opvoeding en de harde aanpak in de turnhal was ik mezelf kwijt.

Opvoeden vind ik een zwaar onderschatte taak. Het is zwaarder en belangrijker dan wij denken. Veel van onze overtuigingen die wij hebben over eten, bewegen, slapen, geld, leren en onzekerheden hebben wij meegekregen in onze opvoeding. Hoe zijn wij geworden zoals we nu zijn en zoals wij nu denken? En hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze kinderen gezond en gelukkig groot worden, zodat zij later als ze groot zijn zich meer druk kunnen maken over andere dingen dan eten en sporten. Eten en bewegen zou een natuurlijk iets moeten zijn waar we niet te veel over moeten nadenken en tijd mee bezig zijn.

Ik wist niet meer wie ik was of wie ik wilde zijn. Ik woonde in het weekend bij mijn lieve ouders, twee broers en één zus in het dorp en door de weeks bij mijn turntrainers in de stad. Ik trainde hard in de turnzaal en wilde graag de beste worden. Ik had er alles voor over, maar heb er ook veel leed aan ondervonden.

Mijn visie op leefstijl

Door mijn ervaringen met voeding en beweging als turnster, trainster, gymjuf, bodybuildster en moeder leerde ik te eten op gevoel. Intuïtief eten door te luisteren naar je eigen lichaam en te leren welke voedingsmiddelen jouw lichaam energie geven. Daarnaast is voeding en beweging niet het enige dat je gelukkig maakt. Alles is met elkaar in verbinding. Deze holistische wijze leerde mij dat mijn denkwijze over het leven en over mijzelf heel veel invloed heeft op mijn leefstijl en mijn gevoel. Je bent wie je denkt…

Opvoeding is hierbij een belangrijk onderdeel, want wat leren wij onze kinderen over voeding, beweging, ontspanning, plezier, leven, etc.

Het hoeft niet allemaal perfect te gaan, maar wel zoveel mogelijk in balans. 

 

Wat je echt over mij moet weten

Ik ben gek op sporten en op kinderen. Het liefst sport ik de hele dag met kinderen.

Naast gymjuf heb ik mij verdiept in leefstijl. Door mijn turnachtergrond en bodybuild droom wens ik nu mijn kennis over leefstijl (voeding, beweging, mindset, ontspanning) over te brengen op ouders én kinderen.

Ik droom van meer gezonde en actieve mensen op de wereld die liefde en geluk verspreiden en delen. Als we elkaar aanmoedigen, respecteren en steunen kunnen we zoveel meer met ons lichaam. 

Als je me zou kennen, zou je weten dat…

  • Ik altijd ergens een handstand of salto wil maken
  • Elke ochtend begin ik mijn dag met yoga en schrijven.
  • Ik sport het liefst elke dag.
  • Ik beweeg graag met mijn kinderen.
  • Door het Neuro linguïstisch programmeren heb ik veel beperkende overtuigingen over mijzelf vervangen door positiviteit en mogelijkheden.
  • Sinds 2021 doe ik aan yoga en geef ik yogales in de Praktijk.
  • In september 2022 kwam mijn droom uit, namelijk mijn boek waar ik veel jaren aan heb gewerkt; ‘Over de kop van een turnster’

Wil jij ook nog iets gezonder, fitter en positiever zijn?
Voor zowel jezelf als je kinderen?