Weer een jaartje ouder. We vieren het leven met familie en vrienden. We voelen ons blij en het is vaak gezellig om weer mensen te spreken en plezier te maken, maar al dat eten dat er op verjaardagen op tafel staat vind je toch wel lastig.

Je vind het moeilijk om nee te zeggen en van al dat lekkers af te blijven. Liever ga je niet naar de verjaardag toe, omdat je eigenlijk wilt afvallen. Je baalt ervan als je weer met een vol gevoel naar huis toe gaat en je weer met een boos en vol gevoel op de bank ploft.
Hoe zou het zijn als je tegen jezelf kan zeggen dat je er goed uit ziet en dat je mag genieten op de verjaardag. ‘Ik vind het gezellig om op verjaardag te gaan en ik mag een taartje eten. Ik drink graag water of thee en ik vind het leuk om te kletsen en plezier te maken met de mensen om mij heen.’

Als je dit tegen jezelf zegt ga je met een heel ander (zeker) gevoel naar de verjaardag toe. Je zal jezelf toe staan om te genieten van het eten, maar ook van de mensen die er zijn. Je kan je meer bezig houden met de gesprekken en verhalen van de mensen om je heen in plaats van met het wel of niet eten van die chippies.

Het zijn de beperkingen en de gedachtes die wij onszelf opleggen waar we moe van worden. Na een verjaardag zijn we vaak moe en overprikkeld en willen we het liefst thuis op de bank gaan liggen. Hoe zou het voor je zijn als je gewoon kan genieten op een feestje en met een blij gevoel weer thuis komt, omdat je weet dat je het volgende eetmoment weer ‘gezond’ zal eten. Dat je je daarna weer beter zal voelen. Of dat je na de verjaardag nog even een rondje gaat wandelen om even te ontladen en je fijn te voelen.

Als je weet hoe je eigen lichaam en je eigen leefstijl in elkaar zit is het makkelijker om te variëren in je voeding. Door aan je eigen leefstijl (ritme en regelmaat) te werken is het makkelijker om in balans te komen. Zo kan je af en toe genieten van al het lekkers dat deze wereld ons te bieden heeft zonder je schuldig (of ziek) te voelen. Werk aan je eigen leefstijl en leer jezelf gewoontes aan die het makkelijk maken om in balans te leven. Vier het leven en geniet van alle feestjes en lekker dingen.

Share This Post

Meer blogs